Valpdagar

Valpen Lovis fortsätter att upptäcka världen. Hon är redan en väldigt speciell valp och verkar ha bra mentalitet; orädd, anpassningsbar, aktiv, läraktig och nyfiken. Ena stunden full fart och i nästa stund kan hon koppla av helt. I bilen ligger hon ibland på rygg och sover djupt. Vi har tidigare haft några valpar som flämtat, spytt, ylat och kissat i bilen. De flesta har förstås blivit vana bilåkare efter ett tag. Lovis beter sig redan som en van bilresenär och jag hoppas det håller i sig. Vår familj åker en hel del bil genom Sverige och hundarna följer förstås med.

Valpmonstret

Valpmonstret

Det är inte mycket som Lovis backar för. Hon kollar in allt som händer, hoppar på stora papperskassar och busar med den fula högt grymtande leksaksgrisen som är nästan lika stor som henne. Själv tycks hon tro att hon är lika stor och snabb som jämthundarna.  Det är otroligt vad mycket en liten hund lär sig på kort tid. Även om vi har många års hundvana så är det mycket Lovis har att lära oss. Jag är redan nu säker på att vi får en härlig utmaning när vi lär känna henne. Lika fort som hon springer allt vad benen bär till oss när vi ropar på henne, lika envis är hon när hon vill upptäcka omgivningen på egna tassar.

Liten och söt, hundtricket borde funka.

Liten och söt, hundtricket borde funka.

Det är spännande med en för oss ny ras. Inte visste jag att det fanns hundar som nådde att ligga och slicka på sina egna öron. Inte vet jag hur man gör så att öronen inte hänger ner i maten. Däremot vet jag att hundtricket funkar med en spaniel-valp. Det krävs bara att vi är var för sig jag och min man och att Lovis är med. För om man gillar hundar så kan det var väldigt kontaktskapande med en nio veckors valp. Så mannen, valpen och sonen funderar på att åka till stan och kolla vilka de kan få intresserade av dem.

Lycka är en gosig hundvän

Lycka är en gosig hundvän

Städa funkar inte särskilt bra med en valp som Lovis. Hon har en makalös jaktlust och är galet snabb när det handlar om att jaga golvmoppen. Men varför städa, när man kan ta på sig oömma kläder och busa eller gosa med hundarna istället. Allt har sin tid och en liten hund växer alltför fort för att den tiden ska slösas på oviktiga saker.

Enja och Lovis slappar tillsammans.

Enja och Lovis slappar tillsammans.

All rights reserved Carina Karlsson

En tanke på “Valpdagar

  1. Du får göra en matmössa till Lovis så de långa öronen inte hänger ner i maten!
    Våran Afghan hund har flera modeller virkade och i tyg. Fungerar jättebra!
    Bra även då hon tuggar på tuggben, så slipper hon tugga i sig sitt hår.
    Vi har också en valp som vi introducerat i att ha matmössa, även fast hon ännu inte har så mycket hår på öronen. De blir fort vana vid matmössa och blir sedan så snart de ser matmössan glada och förväntansfulla för matmössa = mat! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s