Hundar och inredning

Jag har en last, en skamlig hemlighet. Nej, det är varken alkohol, kilovis med smågodis, obekväma skor eller nikotin. Det är mer beroendeframkallande och helt onödigt. Det ger inte ens ett rus. Jag försöker bärga mig när jag går förbi hyllan i affären, intala mig att jag inte behöver ännu en eftersom jag inte är klar med de jag har hemma. Där står de på rad, glansiga med lyckliga vackra människor på framsidan och perfekta kreativt inredda hem: Lantliv, Älskade hem, Hem ljuva hem, Sköna hem, Härligt hemma, Livet på landet och flera andra. Tidningarna är som sagor med pyssliga människor, skötsamma barn och kanske en liten hund i kulissen. Faktum är att det inte så ofta är hundar med i reportagen, möjligen en liten Jack Russel Terrier som perfekt matchar inredningen, eller en lugn beige Labrador som vilar på fårskinnsfällen framför den gröna kakelugnen. Det kan förekomma en vallhund framför trappan till huset om hunden harmonierar med den lantliga stilen där får med lamm går lyckligt betande på ängarna i bakgrunden. Där är den självförsörjande familjen med oändliga trädgårdsland och ett gammalt ruckel som de renoverat upp. Såvida de inte behåller den ruffiga stilen och lever som på 1800-talet. Lyckliga i sitt anletes svett när de bär ved eller såpskurar sina dragiga golv.

Jag förstår nu att hela heminredningstrenden är bluff. Det räcker inte att släpa hem alla dessa tidningar och visa dem för husets olika rum för att få det lika vackert. I vårt hem finns några stora detaljer som gör att hela idén fallerar. Hundar. Stora hundar, lortiga hundar, lekande hundar, gnagande hundar. Släpp in tre till fyra stora hundar i ditt kök och ta del av den nya hundliga-inredningstrenden. Slitet lite som industrialismen mer skavt än shabby chic och föga romantiskt. Man kan tycka att det är trist eller gilla läget. Vi gillar våra hundar och vill gärna ha dem inne även om hundhuset är mer som i en inredningstidning än vårt eget hus. Faktum är att Golden Retrievern ganska bra matchar trämönstrade plastmattan. Jämthundarna gör sig snyggt på stenbeläggningen framför vedspisen, men med jämthundarnas ankomst hände något märkligt. Köket ändrade karaktär. Gipsplattor kom i dager när någon tagit alla tillfällen i akt att gnaga på väggar och lister. Faktum är att vi skulle behöva en Samojed för att matcha väggarna numera. Lister har fått en ny uppruggad stil och vitrinskåpet har den nya trenden ingen knopp håll i skruven. Köksskåpet har fått läckert avrundade hörn. De blå tapeterna ligger strimlade som konfetti på golvet eller har ändrat nyans till brunsvart med ljusare fläckar. Golvet bör inte granskas med lupp. Förhoppningsvis ligger det mjuka tussar av hår eller grus som täcker de värsta reporna i golvmattan. Sladdande lekande hundar är ingen barnlek för ett golv.

Vill man anamma den här hundliga-inredningsstilen så är det bra att ha utgång direkt från köket ut till trädgården. Låt sedan hundarna roa sig med trädgårdsjobb innan de kommer insladdande direkt i köket utan att torka av tassarna innan. Det blir häftiga tassmönster som är svåra att återskapa maskinellt på ett golv. Tyvärr syns inte avtrycken så länge utan tonar ut, men då är det bara att göra om proceduren flera gånger per dag. Hösten är en härlig tid om man vill sätta lite jordtouch på sin inredning. Det går också bra att be övriga familjen och gäster att behålla skorna på när de kommer. Då kan vackra löv och barr följa med in och liva upp en hundtassmönstrad golvmatta. Håll utkik efter den här stilen den kommer. Vill ni ha inspiration är ni välkomna hem, med skynda på. Vårt nästa kök kommer att få den hundvänliga-inredningsstilen, med rostfritt upp till brösthöjd, avspolbara industrigolv med golvbrunnar och stålklädda ben på möblerna. Det kommer att vara så hundmatchat att jämthundarna inte ens syns.

Stol med krypande stoppning

Hundlig inredningstrend

 

En tanke på “Hundar och inredning

  1. Jaha, det är så man ska göra. istället för att leja snickare som jag gjort borde jag alltså köpt mig tre hundar till för att få till en ny look.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s